torstai 5. syyskuuta 2013

Virkamieskiekkoa

Tervetuloa kuuntelijat takaisin tänne Radio Suomen kiekkokierrokselle, jossa seuraamme suorana lähetyksenä Suomen Virkamieskiekkoliigan ottelukierroksen kaikkia seitsemää ottelua. Joko siellä Raumalla on saatu toinen erä käyntiin, Ari?

Kyllä ollaan. Erää on pelattu nyt kaksi ja viisitoista, ja vähitellen lippujonot hallin ulkopuolelta alkavat kasaantua ainoalle makkaranjakopisteelle. Osa ihmisistä on vuoronumeroineen päässyt jo katsomoon saakka ja hyvään aikaan ovat päässeetkin, sillä ottelu on edelleen 0-0. Rauman Maila- ja Pallopelivirastolla oli äsken hyvä tilaisuus johto-osumaan, kun hyökkäyspäällikkö Mika Kettunen ehdotti selvitystyöryhmän perustamista kiekon viemiseksi P-pisteen tuntumille, mistä ehdotuksesta käydään kohta lähetekeskustelu. Ja sitten Helsinkiin.
 
Kiitos. Helsingin vanhassa jäähallissa tilanne on muuttunut kolmeen kahteen, kun Hans Björksten  nimitettiin yksimielisesti IFK:n ensimmäisen, toisen ja kolmannen maalin tekijäksi. Vasta 18-vuotias Björksten oli todellinen yllätysveto illan koitokseen, vaikka hän onkin isänsä Skruvar Björkstenin (rkp.) poika, ja nyt siis nimitetty jo hattutempun tekijäksi. Näinpä onkin Räynävän Taklausvahinkokeskuksen kahden maalin johto kääntynyt yllättäen tappioasemaksi, joskin valitusaika ei ole vielä ummessa.
 
Paljon on yhä riittänyt kahvitauoilla puhetta myös liigatulokas Räynävän saamista uuden joukkueen ja erityisalueen tuista, joiden ansiosta he saavat nuo kaksi maalia etumatkaa jokaiseen otteluun. Ei näytä hajasijoittelu auttavan. Nyt siirto Ouluun.
 
Oulussa kotijoukkue taistelee sinnikkäästi kolmen kenttäpelaajan voimin, joista kukin vuorollaan lentävänä molkkena. Leikkausten takia joukkueesta on karsittu neljän miljoonan lisäbudjetista huolimatta sitten viime ottelun Kutvonen, Paalu ja Hammarström erilaisiin hallinnollisiin töihin, joten koko valmennuskahdeksikon on pantava parastaan motivoidessaan jäljelle jääneitä.
 
Espoon Jääkiekkotutkimuskeskuksen kokoonpanosta sivussa ovat ylitutkija Esa Peltonen, joka on valtiovierailulla Kiinassa, saikulla olevat ylijohtajat Kari, Riitta ja Pena sekä vuorotteluvapaalla oleva johtava ylitutkija Torsti. Ikäviä uutisia, kun jo kauden alla toimistosihteerit (A3) Kyllikki ja Inkeri joutuivat sivuun kaikista otteluista vaihdettuaan lomarahat juuri näille pelipäiville osuviksi vapaiksi.
 
Ottelusta sen verran, että, molemmat ovat käsitelleet kiekon maaliin kertaalleen, mutta muutoksenhakulautakunta äänesti oululaisten maalista ja totesi sen sukupuolisesti epätasa-arvoiseksi. Tilanne Oulussa siis edelleen nolla pilkku seitsemän – kolme. Ja nyt oululaisilla on hyvännäköinen hyökkäys menossa.
 
Tähän väliin kuuntelemme merisään. Kotka-Rankki kaksi, Russarö kahdeksan, Bengtsöö miinus neljä. Ja sitten Hämeenlinnaan.
 
Hämeenlinnassa jatkuu kahvitauko jo kolmatta tuntia, joten mennään Turkuun.
 
Hyvää iltaa vain kuulijoille, jotka liityitte mukaan. Täällä Ajokortti ja rekisteriote –areenalla on hieman epätietoisuutta ilmassa siitä, paljonko ottelu on, koska tuomarien yritettyä houkutella pelaajia työhuoneistaan jäälle, pelaajat vastasivat heidän työnsä olevan niin erityisosaamista vaativaa, ettei sitä voi mitata jollakin maaleilla. Asiaa onkin lähdetty selvittämään kyselytutkimuksella, jonka tulokset sainkin juuri käsiini, jaahas, jaahas.
 
Ja kyllä, turkulaiset ovat tehneet huikean tuloksen, yli neljänkymmenen ottelun edestä töitä! Sillä mennään kirkkaasti kansainvälisen vertailun kärkeen kilpailukyvyssä! Puheet tehottomuudesta ovat taas kerran osoitettu vääriksi.
 
Vastajoukkue Suomen Autoilu-, Ilmailu- ja Pyöräilyalan Ammattilaiset ry lähetti äsken tiedotteen, jossa se ilmoitti vastustavansa aikeita työtahdin kiristämisestä, ja että jos joku kysyy, he ovat tupakkipaikalla voivottelemassa kuinka on niin kiirus.
 
Koska missään ei taaskaan näytä tapahtuvan mitään eikä kentällä liiku edes pöly, kuuntelemme tähän väliin modernia musiikkia, jonka on säveltänyt Atro Mönkkä pajupillille ja ukkosen jyrinälle, opus kaksi. Ottelutulokset voitte käydä tarkastamassa kulttuuri-, liikunta- ja rahapeliviraston ilmoitustaululta, puhelinpäivystys maanantaisin kello 12. Puhelu on teille maksuton.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti