perjantai 7. kesäkuuta 2013

Miten ulostaminen voi olla yhä sallittua?

Mielipuolisen lainlaadinnan ja ihmiselon kyttäämisen keskellä yksi merkittävä elämänalue on jäänyt viranomaisilta huomiotta, pitäisikö sanoa sääntelyn mustaan aukkoon. Kyse on elämälle vaarallisesta, riskipitoisesta aineksesta - ulosteesta.

Verrattuna muihin käytännön elämää rajoittaviin säännöksiin on outoa, että sonnan sisältämän bakteerimäärän, loiseliö- ja tartuntatautivaaran hallitsemiseksi ei ole ryhdytty vielä eduskunnassa toimenpiteisiin. Kaikki haluaisivat, mutta eivät vain uskalla, vaikka perusteet ovat vankat. Mikä potentiaali valtiovallalla olisikaan iskeä kätensä yhteen viimeisistä yksityisyyden linnakkeista!

Ajatelkaa nyt vaikka terveyttä. Juuri on päästy kieltämästä itse leivottujen kakkujen vieminen päiväkoteihin, koska tarjottavien kylmäketjun katkeamattomuudesta ja valmisteen turvallisuudesta ei voida varmistua. Euroopassa kielletään sinetöimättömät oliiviöljypullot ravintolapöydistä. Kohta täällä ei saa tarjota vierailleen pullakahvejakaan ellei ole näyttää tuoteselostetta ja hygieniapassia. Mutta käypä paskalla ja jätä kätesi pesemättä niin kuin pelottavan useat tutkimusten mukaan tekevät, eikä kukaan puutu asiaan.

Ajatelkaa, miten aivoverenvuodon ja aivohalvauksen riski tuubaa äheltäessä on hyvin korkea. Ihan oikeasti on, mutta sitä ei puhuta julki, miten moni on WC:hen kuollut, lukkojen taakse yksinänsä. Jo yhden vakavasti vammautuneet hoito maksaa satoja tuhansia euroja yhteiskunnalle, menetetyistä verotuloista puhumattakaan. Jokainen uhri on liikaa, ja jokainen elämä tärkeämpi kuin kaikkien muiden elämä, ja siksi tarvitaan manuaaleja, tietoiskuja, maantieteellisesti kattava neuvontajärjestelmä sekä sosiaalisen median strategia.

Ajatelkaa tietomäärää, joka olisi kerättävissä analysoimalla ihmistuotosta. Ihan ensimmäisenä paikannettaisiin kaikki huumeidenkäyttäjät, DNA:nsa rikospaikalle jättäneet lapsenmurhaajat ja raiskaajat, alkoholistit, terveydelliset riskiryhmät, perinnölliset sairaudet, tarttuvat taudit sekä muutkin epäterveelliset elämäntavat yksinkertaisilla pikakokeilla, kun kaikki maan pöntöt varustettaisiin asianmukaisilla siivilöillä, antureilla ja tiedonsiirtoyhteyksillä, jotka kaikki voidaan ostaa alan asiantuntijalta Tieto Oyj:ltä.

Ajatelkaa taloudellisia vaikutuksia, jotka viemäri-infrastruktuurin varustaminen kuvatunlaisilla älypöntöillä toisi. Kakan tutkailu ja rekisteröinti työllistäisi useita tuhansia ihmisiä. Ennen kaikkea ihmisten tasapuolinen vapaus keskittyä elämään olisi taattu, kun voisi olla varma että kaikki erikoiset hiipparit, huumepäät ja bakteerinkantajat olisi seulottu jo aamutoimilla pois katukuvasta. Niiden elämään, joilla ei ole mitään salattavaa, muutoksella ei olisi mitään vaikutusta.

Ajatelkaa verotuloja, jotka voitaisiin periä laskemalla pusketulle ulosteelle massaperustainen haittavero. Rikkaat syövät enemmän lihaa, jolloin he myös kakkaavat enemmän. Köyhä voisi pinnistellä ja säästää. Yhtä kaikki, jokainen osallistuisi talkoisiin kykyjensä mukaan. Erilaisin tehoiskuin varmistettaisiin, ettei kukaan pasko metsään, kanna ulosteitaan biojätteeseen tai yritä käpälöidä antureita. Ruskea talous on varmaa tulevaisuutta.

Ajatelkaa poliittisten intressiryhmien kärpäsiä, jotka kaikki rakastavat ajatusta jo nyt. Demarit saisivat uuden viraston. Keskusta saisi hajasijoittaa sen. Samalla kepu voisi kinuta viisi miljardia EU-rahaa erilaisten pientuotantolaitosten pystyttämiseen ympäri maata, joissa innovaatiotukien avulla ulosteesta tehtäisiin jotakin sellaista, jota kukaan ei haluaisi muutoin ostaa. Vasemmistoliitolle ajatus käy, kunhan yksityiset käymälät kielletään kokonaan ja tilalle rakennetaan julkisia WC-laitoksia. RKP:lle riittää, että heille on omat loosit. Vihreät kokisivat maailman pelastamisen autuutta keskittyessään kustannuksia nostavaan paskanvatkaamiseen tuottavien töiden asemesta. Kokoomus ohjaisi julkiset hankinnat vanhan kaverin firmalle. Perussuomalaiset saisivat tuntea mieltä ylentävää marttyyriyttä ja keksiä aiheesta urpoja one-linereitä. Paskomisen kieltäminen jos mikä olisi kulttuurissamme välittömän poliittisen ja aatteellisen konsensuksen synnyttäjä.

Ja mikä parasta, valtion käymäläketju voitaisiin kaavoittaa S- ja K-ryhmän supermarkettien yhteyteen. Mikä olisi helpompaa kuin käydä hakemassa viikon ruokaostokset ja poiketa WC:ssä yhdellä samalla kerralla?

Alan mahdollisuudet ovat rajattomat. Emme tarvitse muuta, kunhan keskitymme ihmiskunnan uusiutuvaan biotuotantoon ja tuotoksen tutkailuun. Tutkimustyöllä rahoitetaan suomalaisperheiden syöminen, joka taas tuottaa loputtomasti uutta raaka-ainetta koneistoon. Täystyöllisyys suljetussa järjestelmässä on taattu.

7.6.2013 Juha A.

2 kommenttia: