tiistai 24. syyskuuta 2013

Metsälään kaavaillaan ihmiskaupan keskusta

Kansainvälinen rikospoliisiorganisaatio Interpol tutkii paraikaa valtavaa ihmiskauppaepäilyä Etelä-Suomessa. Laajalle levittäytyneen ammattiorganisaation epäillään suunnitelleen viidensadan syyrialaisen salakuljettamista Suomeen. Kuvio täyttää Interpolin mukaan ihmiskaupan tunnusmerkit.

Syyrialaiset hädänalaiset perheet on Oikean Suomen saamien tietojen mukaan valikoitu pakolaisleireiltä, joihin he ovat paenneet maassa käytäviä Crisisin taisteluita. Lähtijöille on luvattu matka turvaan ja siellä odottavan jos minkälaisia etuuksia, hyvinvointia ja rahankeräyksiä sodan kokeneille veteraaneille.

Totuus lupausten takana on karumpi. Syyrialaiset on ollut tarkoitus pysäyttää jo heti lentoasemalla ja viedä heidät niin kutsuttuun vastaanottokeskukseen. Ilman kielitaitoa ja rahaa maahan tulevilta on ollut suunnitelmana vaatia osallistumista erilaisiin koulutuksiin, jotka todellisuudessa ovat kulissitoimintaa valtavien rahasummien keräämiseksi yläpuoliselle organisaatiolle.

"They're spending all our lives living in the government's paradise", Che Kerava riimitteli mielenosoituksessa.
Koulutusputken jälkeen hädänalaisista on ollut tarkoitus tehdä bussikuskeja, asiointiavustajia ja siivoojia, joiden tulee maksaa palkastaan organisaatiolle maahantulon myötä syntynyt velka. Maksettavaksi lankeavat summat ovat kuitenkin sellaisia, ettei näiden alojen töillä maksella niitä koskaan pois vaan korot sen kun juoksevat ja velkapääoma kasvaa.

Syyrialaisryhmän puhemies Meisseli-Setä kertoo paljastuksen herättämästä tyrmistyksestä päivän Akava-lehdessä.

- Järjestäjä oli hoitanut meille matkan, majoituksen ja ruokailut. Kaiken piti olla ilmaista, mutta kävikin ilmi että meidät oli tarkoitus tuoda Suomeen yksinomaan halpatyövoimaksi. Organisaatio takavarikoisi palkoista yli puolet ja lisäksi kaikesta pitäisi maksaa heille iso osuus: asumisesta, ruoasta, sähköstä, tupakista..., Meisseli ähkii.

- Olemme toki onnellisia päästessämme suoran uhan alta pois, mutta oikeuttaako se tekemään meistä yhteiskunnan alimman raataja- ja palvelijaluokan, jotta virkaylimystöä voidaan kasvattaa?

Sisäministeri Päivi Räsästä henkisesti lähellä oleva taho kertoo, että kyse on osin kulttuurien väärinymmärryksestä.

- Matkalle suostuneet eivät ehkä tiedostaneet, että Suomessa heidän tehtävänsä olisi elättää heitä sääliviä ihmisiä. Jos osa tämän tiedostikin, olivat he arvioineet kenties näiden hallinnollisten halaajien ja käsiään työllä sotkemattomien korkeakoulutettujen määrän reilusti alakanttiin, lähellä oleva kertoo.

Kaikki eivät kuitenkaan näe asiaa yhtä sovittelevasti. Turkulainen ihmisoikeusaktivisti, mesopotamialaisen rumpurytmiikan opiskelija ja maailmankaikkeuden tulkki Imuliina Menninkäisenmäki ystävineen reagoi heti saatuaan tiedon ihmissalakuljetuksesta bat-puhelimeensa.

- Järjestimme siltä istumalta vastamielenosoituksen ja kadunvaltauksen. Ne poikivat valtavan hyvää huomiota meille. Pienen piirin puistokonsertissamme esiintyivät valtion kulttuuripalkinnon saaneet räpäyttäjät Che Kerava ja Siltavuor1. Ensi vuoden toiminta-avustuksia myönnettäessä julkisuudesta ja somessa vouhkaamisesta on meille varmasti hyötyä.

Syyrialaisten maahantuloa järjestävän organisaation, Eduskunnan, puhemiehenä toimiva ”Eero” kertoo, että tulijoiden asuttaminen organisaation omistamiin asuntoihin, työstä kieltäytymisestä seuraava karenssi ja palkasta tehtävät suuret vähennykset erilaisiin organisaation omiin kustannuksiin ovat normaali käytäntö, ja että henkilöt ovat vapaita lähtemään niin halutessaan maasta.

Interpolin mukaan ei kuitenkaan ole näyttöä, että kukaan olisi koskaan päässyt enää lähtömaahansa. Lisäksi Interpolilla on hallussaan rakennuspiirroksia ja muuta aineistoa, joiden perustella Helsingin Metsälään on nousemassa valtava, tuhansia organisaation työntekijöitä työllistävä ihmiskauppakeskus, johon vasemmistoradikaalit ovat värvänneet jäseniä kirkosta, sosiaalitoimesta ja poliittisista tutkimuslaitoksista. ”Eero” tyrmää väitteet.

- Epäilyt ovat turhia. Asia ei tule koskaan ylittämään syytekynnystä, koska valtio olen minä, ”Eero” toteaa tylysti, kietoutuu viittaansa ja katoaa savun pölähtäessä näkyvistä, kolkon naurun jäädessä kaikumaan pylvästalon käytäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti